COLOURFUL DAILY PRODUCTS ~ DESIGNED TO MAKE YOU SMILE

A dream come true

ALLES KOMT ALTIJD GOED

Gisteren kwam ik erachter dat er een aantal vazen die verstuurd waren naar België, kapot waren aangekomen. Ik heb heel veel tijd en liefde in die vazen gestopt. Heb de kinderen veel minder aandacht gegeven de laatste tijd en heb veel geld geinvesteerd. Dus dit bericht was even een dikke tegenvaller. Eerlijk: het haalde me even onderuit. Ik zat huilend op een stoel, toen mijn kinderen naar me toe kwamen, hun armen om me heen sloegen en zeiden: "mama, het komt wel goed, wij kunnen helpen met nieuwe vazen maken". Meteen shifte ik mijn houding. Natuurlijk! Ik leer ze altijd dat alles goedkomt. Dat als er iets misgaat, je het kan oplossen en dat je er meestal ook wat van leert. Hoe stoer dat juist zij mij dat spiegeltje voorhielden. 



Ik deelde het bericht van de vazen op instagram. Niet om medelijden, maar omdat ik dacht: er zijn vast meer mensen die dit hebben meegemaakt en die kunnen mij wat leren. En ja, al gauw kreeg ik niet alleen berichten als: "wat ontzettend klote", maar ook een aantal mega goede tips over hoe ik het voortaan anders kan inpakken, zodat ik minder risico loop. 
Ik stuurde berichten naar de klanten en zij reageerden zo ontzettend lief en begripvol en vonden het vooral vervelend voor mij. 

Dus. Conclusie: ik heb geleerd van deze tegenslag, voelde me gedragen door allemaal lieve mensen en klanten op instagram en heb weer wat overwonnen. 
Ik heb vertrouwen in het proces en wat het me brengt. Het is voor mij de eerste keer dat ik zoveel bestellingen heb moeten maken in korte tijd, naast mijn baan in loondienst. Dat was een uitdaging qua plannen en qua balans voor mezelf en mijn gezin. Maar steeds dacht ik: over een tijd kan ik naar dit moment terugkijken met een lach op mijn gezicht. "Weet je nog, toen ik alles nog aan de keukentafel maakte, terwijl de katten er tussendoor liepen? En de eerste bestelling half kapot aankwam?" En ik zie mezelf dan vanaf een fijn cafe met een cappuccino en mijn laptop, bestellingen aansturen die ik elders laat produceren. Wachtend op de groep mensen die bij mij de training 'Maak van je brand een storybrand en verover de wereld' gaan volgen. Kan niet wachten! 



Als je voelt dat iets je weer vertrouwen gaat geven, doe het dan! Als je weet dat je door het delen van content, de reacties krijgt waar jij op dat moment blij van wordt of hulp bij krijgt, doe het dan! 

Vanmorgen stond ik dus al totaal anders op. Na het dagelijkse ochtendritueel, gestoei om iedereen zonder geruzie en gemopper na een Halloween avond, dus te laat naar bed, op school te krijgen en een fietstocht heen en weer door de landerijen, had ik even mijn koffiemomentje op woensdag. 
De stilte in huis vind ik dan heerlijk. Het voordeel van in het buitengebied wonen is dat het ook echt stil is. Af en toe een trekker of een grasmaaier, maar geen verkeersgeluiden en als ik naar buiten kijk, zie ik paarden, gras, bomen en alleen maar groen. Ik mijmer weg met mijn kop koffie. Zorgvuldig gezet, want... MIJN moment van de week, altijd ook in een kopje dat ik fijn vind. Zo niet, was ik er één af. Ik drink geen koffie uit een kopje dat ik niet fijn vind. 

KLEINE GROTE MOMENTEN

Deze kleine momenten zijn heel groot. Het zorgt voor rust en ruimte in mijn hoofd. Even mezelf horen denken. Tijd voor reflectie en mijn koffie opdrinken zonder dat er iemand tussenkomt. Elke moeder wel bekend denk ik. 

Ik kan in zo'n klein moment alle ellende van de dag of het moment daarvoor weer vergeten en kan alles weer vol vertrouwen tegemoet. En dat kan je leren. Je kan leren om te schakelen, om het 'zware' kleiner te maken en op te laden in kleine momenten. 

Met MAISAMOR maak ik producten voor die kleine momenten. De dagelijkse momenten dat je in je huis bent. Dat je koffie drinkt en helemaal in dat moment bent. Als je een feestje hebt en een taartje serveert op een vrolijk bordje. Je kopjesverzameling ziet op je espressomachine en een leuk tegeltje aan de muur ziet als je op de bank zit. Het zijn de kleine dingen. Het hoeft niet groot. Groot is een gevoel in jezelf. 

Altijd als ik in deze energie zit, gebeuren er mooie dingen. Ik kreeg vandaag zoveel mooie foto's van mijn producten die in de winkels van klanten stonden te shinen. En daar doe ik het voor. Mensen blij maken. Al die berichtjes van klanten met "ik kan niet wachten op je producten" en nu "ze zijn zo leuk!" laten me groeien. En daarmee besef ik ook dat ik dat zelf heb gedaan. Met vallen en opstaan, maar nog een paar weken en dan staat alles in de winkels. En mag ik met trots terugkijken op dit proces. Mijn eerste keer op ShowUp met zoveel bestellingen! 


A DREAM COME TRUE

Terwijl ik dit typ, krijg ik een foto van Museum Arnhem, een foto waar mijn kopjes in de winkel staan, zo mooi gestyled tussen voor mij grote voorbeelden. 
A dream come true. 

In februari sta ik weer op ShowUp. Met een bak ervaring rijker en een nieuwe collectie. Deze keer niet bij 'Coming up' maar met een eigen stand! MAISAMOR 2.0. Nu al zin in! 

Maak er een mooie dag van! En vergeet niet: alles komt goed!

Liefs, Nadine

2 reacties

  • Ah zo lief die reacties van je kids, prachtig en inderdaad zo waar!

    Serin
  • Zo krachtig deze houding én mooi geschreven. Hoe waardevol dat je kinderen je spiegelen wat jij ze hebt geleerd. Om trots op te zijn.

    Janske

Laat een reactie achter