COLOURFUL DAILY PRODUCTS ~ DESIGNED TO MAKE YOU SMILE

Mais amor voor taartjes!

Sinds een tijdje is de zondag gevuld met een nieuwe traditie hier in huis. De mannen gaan mountainbiken en de meiden hebben meidenbakdag. Sinds de eerste lockdown heb ik ontdekt dat bakken me echt een bepaalde rust geeft. Hoofd leeg, recept volgen en ook nog eens quality time met mijn dochter Eise. 

Herinneringen maken

Toen ik zelf een klein meisje was, kon mijn moeder op zondag (denk ik) uren in kookboeken bladeren. Ik maakte dat toen niet zo bewust mee, maar nu is dat een hele fijne herinnering. Later, toen ik zelf ook een beetje kon koken, ging ik met haar meedoen en gingen we samen bekijken wat we dan konden maken. Mijn mama is twee jaar geleden overleden en ik merk dat ik het sindsdien heel erg fijn vind om dingen door te geven. Dus samen met mijn dochter bakken en haar leren hoe alles moet en wellicht de liefde voor bakken (en koken) doorgeven is zo'n fijn gevoel! 

 

Liefde voor kookboeken

Toen ik grafisch ontwerpen ging studeren en ik daarna als grafisch ontwerper veel boeken heb ontworpen, kwam er een nieuwe liefde bij; de liefde voor mooie kookboeken. Want oh wat zijn er veel mooie kookboeken! Het meest hou ik van kookboeken waarin ik niet alleen een recept goed zie beschreven, maar waar ik ook al de gerechten kan ruiken en het plezier van het bakken en koken al te zien is op de pagina's. Neem mij maar mee op reis naar het land van afkomst van een recept voordat ik het recept ga koken, heerlijk! Als er dan ook nog mooie foto's en leuke printjes (want I love printjes) gebruikt worden, dan ben ik om! Kijk dan! 

 

Een feestje voor iedereen

Op zondag bakken we dus. En als de mannen dan thuiskomen van het mountainbiken, staat er meestal een verse taart op ze te wachten. En omdat ik niet teveel taart wil eten, gaat een groot deel van de taart op maandag met Eise mee naar school. Daar wordt de taart op tafel gezet en mogen ze allemaal met hun handjes een stukje pakken en nu we dat een paar maandagen hebben gedaan, lijkt dit ook een traditie te worden. Zelf geniet ik het meest van een taartje als ik er echt een momentje van maak, een klein feestje. Met een lekkere kop cappuccino, een mooi en vrolijk gebaksbordje eronder met een gouden randje en bloemetjes of mijn eigen gebaksbordjes. En niet te vergeten, met vers geklopte slagroom! 

Laat een reactie achter